Чи можна коптити без нітритної солі?

від нітритної солі можна відмовитися, то при холодному копченні та сиров'яленні вона необхідна. Продається нітритна сіль у тих же магазинах, де продаються товари для приготування ковбас і т.п.

Нітритна сіль потрібна. Вона усуває ризик ботулізму і надає гарного червоного кольору продукту. У сучасній нітритної солі всього 0,6% нітриту натрію. Можна розбавити нітритну сіль із звичайною 50/50, знизивши концентрацію нітриту натрію.

При копчення м'яса в умовах виробництва обов'язково використання нітритний солі при посоле. При використання їх у рекомендованих нормах, вона зазнає шкоди здоров'ю, а захищає споживача від отруєння.

Дрова відмінно підійдуть для тривалого низькотемпературного. копчення. Прекрасне рішення для таких страв як свиняча лопатка, птах цілком, свиняча грудинка, реберця, брискет. Шматочки деревини додаватимуть аромат диму більш тривалий період часу без необхідності додавати тріску під час готування.