Чи можна їсти виноград зі шкіркою?

Медики відкрили, що шкірка темного винограду (яку багато хто, поїдаючи ці смачні ягоди, просто викидають!) Має кілька важливих корисних властивостей. Зокрема, вона знижує рівень цукру в крові, таким чином, допомагаючи запобігти діабету другого типу. May 19, 2014

Щоб отримати максимум антиоксидантів, їжте виноград зі шкіркою та кісточками. І віддавайте перевагу сортам чорного та червоного кольорів.

Їх шкірка містить високий відсоток пектину, бета-каротину, вітамінів А, С та Е, клітковини та антиоксидантів, які захищають від серцевих захворювань.

Шкірка містить невелика кількість цукрів, яка може сильно змінюватися; в шкірці, взятої or 1000 ягід, виявили від 0,7 до 3,0 г цукрів, тоді як у м'якоті їх було від 140 до 175 г. Шкірка багата на целюлозу (1/4 або 1/5 частина маси сухої речовини), нерозчинними пектинами, білками (від 10 до 15%).