Майонезом може називатися лише продукт, що містить не менше 50% жиру та 1% яєчного порошку. Продукти з вмістом жиру не менше 15%, а також яєчні продукти, що не містять (у перерахунку на сухий яєчний порошок) можуть називатися «майонезний соус», а при вмісті жиру не менше 10% – «крем на рослинних оліях».
Найкращими ми визнали варіанти, які беззастережно сподобалися всім співробітникам редакції.
- «Слобода», майонез «Провансаль» …
- Mr. …
- «Ряба», майонез «Провансаль» …
- «Добри», традиційний майонез «Провансаль» …
- «Махєєв», майонез «Провансаль» …
- Fine Life, майонез «Провансаль» …
- Calve, класичний майонез
Майонез, який претендує на відповідність російському Знаку якості, повинен бути виготовлений із стовідсотково натуральних інгредієнтів, мати низький рівень загальної кислотності, мати стійку емульсію і підвищену густоту (в'язкість по СТО 99%, тоді як у ГОСТі – 98%).