Який смак у пастернаку?

За смаком він нагадує, можливо, морква з селери. Він дуже ніжний та незвичайний, солодко-пряний. У сирому вигляді ідеально поєднується з морквою, найкраще їх разом натерти в салат. 25 квітня 2014

Це досить цікавий овоч, який формою нагадує моркву, але на відміну від неї має білий колір. на смак цей коренеплід нагадує мікс смаків селери та моркви. Завдяки йому пастернак надає стравам досить пікантний смак. За запахом цей овоч віддалено нагадує петрушку.

Пастернак, як і морква, можна є сирим, додавати в салати, порізавши або натерши на великій тертці. Можна смажити, варити, тушкувати, запікати, робити з нього чіпси та пюре. З особливо великих коренеплодів пастернака серцевину перед готуванням краще видалити: вона має досить волокнисту структуру та прісний смак.

Зелень пастернаку, хоч і слабопряна, теж використовується в кулінарії як у свіжому, так і у сушеному вигляді. Часто його використовують при заготівлі про запас супових сумішей, додають в будь-які овочеві страви для ароматизації.