Який посуд краще варити варення?

Для варіння варення найбільше підходить неглибокий посуд з широким, плоским та товстим дном. Такий посуд дозволяє густій ​​та в'язкій суміші прогріватися рівномірно, не пригораючи. Зайва волога швидше випаровується з великої площі поверхні, внаслідок чого фрукти та ягоди зберігають свою форму, не розварюються. May 25, 2021

Алюмінієва посуд, не захищений емаллю, для варіння варення не підходить категорично. Кисти, що містяться в ягодах і фруктах, руйнують оксидну плівку, якою покривається поверхню виробів з алюмінію, і в їжу починають виділятися шкідливі хімічні сполуки.

Найкращим посудом для приготування варення є нержавіюча сталь. Цей матеріал недаремно називають "харчовим": метал не вступає в реакцію з продуктами та харчовими кислотами.

Тому в баках і відрах, виготовлених з цинку, можуть утворюватися шкідливі для людського організму солі цинку. З цієї причини не слід використовувати оцинковану посуд для консервування харчових продуктів, кип'ятіння та приготування їжі.