Ніякого присмаку винограду, ніякого виноградного запаху – якийсь звичайний самогон, причому не кращої якості. І що тепер з нею робити? як уже писали, справжня чача (Для себе) не повинна нічим пахнути. запах ви надаєте самі.
Як відрізнити справжню чачу від розведеного спирту
- Підпаліть рідину у невеликій ємності. Напій високої якості спалахує блідо-синім полум'ям. …
- Підпаліть рідину на кінчику пальця. Фокус не для слабкодухих, хоча і не є небезпечним. …
- Формальдегідна проба – аналіз на метанол.
Як правильно пити чачу? Хоч вона і близька до грапу, в "зверненні" все-таки простіше: жодного особливого посуду не передбачає, п'ють його з горілчаних чарок (грузинська назва – "чікебі"). Відповідно, "доза" – 30-50 мл, що розумно, тому що фортеця чачі – 60 градусів.