Який на смак має бути чача?

Який смак чачі Подібно до всіх виноградних та фруктових дистилятів, традиційний грузинський міцний алкоголь має м'який терпкуватий смак. При цьому класичний виноградний напій має приємний ізюмний смак, особливо яскраво виражений у жовтої чачі.

Ніякого присмаку винограду, ніякого виноградного запаху – якийсь звичайний самогон, причому не кращої якості. І що тепер з нею робити? як уже писали, справжня чача (Для себе) не повинна нічим пахнути. запах ви надаєте самі.

Як відрізнити справжню чачу від розведеного спирту

  1. Підпаліть рідину у невеликій ємності. Напій високої якості спалахує блідо-синім полум'ям. …
  2. Підпаліть рідину на кінчику пальця. Фокус не для слабкодухих, хоча і не є небезпечним. …
  3. Формальдегідна проба – аналіз на метанол.

Як правильно пити чачу? Хоч вона і близька до грапу, в "зверненні" все-таки простіше: жодного особливого посуду не передбачає, п'ють його з горілчаних чарок (грузинська назва – "чікебі"). Відповідно, "доза" – 30-50 мл, що розумно, тому що фортеця чачі – 60 градусів.