Який глікемічний індекс впливає на вагу?

Чим нижчий індекс, тим краще. Чим вище глікемічний індекс продукту, тим вище рівень цукру в крові підніметься. Далі в організмі побільшає інсуліну, що поступово вестиме до збільшення маси тіла.. ГІ продуктів слід враховувати при схудненні, оскільки рівень цукру в крові впливає на жироспаление.

Дієта, побудована за глікемічним індексом, зазвичай передбачає харчування продуктами з низьким показником. Вони повільніше розщеплюються та викликають поступове підвищення рівня цукру в крові.

Глікемічний індекс продуктів (ГІ) – це показник, який відбиває, як впливає вживання даного препарату до рівня глюкози у крові. Чим вище ГІ продукту, тим швидше підвищується рівень цукру крові, а чим нижче ГІ, тим повільніше підвищується рівень глюкози.

Як використовувати глікемічний індекс Продукти з низьким ГІ забезпечують тривале відчуття насичення, але відчути за обідом ситість від нього складно. Тому продукти з низьким ГІ в класичному меню доповнюють продуктами з високим ГІ, наприклад: м'ясо з картопляним пюре або горіхи з медом.