Який білок у сої?

У соєвому м'ясі більше білка, чим у Сировині для виробництва соєвого м'яса служить так званий «соєвий текстурат» – борошно з цієї бобової культури, яка за спеціальними технологіями знежирюється, вариться, сушиться і подрібнюється.

Однак у сої містяться речовини, які можуть зменшити поглинання йоду. Це загрожує посиленням гіпотиреозу, а також появою таких симптомів, як збільшення щитовидної залози і, можливо, навіть нездатність мислити адекватно. Тому людям із тяжкими захворюваннями щитовидної залози слід уникати сої.

Соя багата вітамінами (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C), мінералами (кальцій, фосфор, залізо, магній, калій та цинк), незамінними жирними кислотами омега-3 та омега-6 та фітонутрієнтами.