Яким є турнепс?

Турнепс часто використовується для приготування смачних гарнірів до м'ясних страв: котлет, тушкованої баранини і свинини. Вживають турнепс часто у салатах. Коренеплоди можна тушкувати чи запікати. В арабських країнах (наприклад, Ліван) досить популярною стравою є маринований турнепс.

Як використовують турнепс в кулінарії Завдяки смаковим якостям овоч нейтралізує жирність м'яса, тому стане гармонійним гарніром до баранини, яловичини або свинини. Коренеплід не боїться термообробки. Наприклад, запечений із пастернаком, морквою та часником, збереже всі вітаміни.

Коренеплоди турнепсу годяться для приготування гарнірів до котлет, баранини та свинини, салатів. Їх гасять і запікають. В арабських країнах (наприклад, у Лівані) дуже популярний маринований турнепс. Молода бадилля турнепсу використовується в кулінарії так само, як бадилля ріпи та буряків: вона годиться для супів, салатів і пирогів.

Ріпа і турнепс розрізняються лише за господарським призначенням. Турнепс відрізняється більшими коренеплодами. Застосовується він як кормова культура у тваринництві, а ріпа, що утворює плоскі з увігнутим донцем коренеплоди, використовується переважно як овоч.