Які види патоки ви знаєте?

Патока буває 7 видів: низькоцукрова, карамельна, мальтозна, високомальтозна, солодова мальтозна, високоцукрова, суха. Карамельну патоку також зазвичай ділять на кислотну та ферментативну.

Хімічний склад патоки: декстрин – від 0% до 70%, глюкоза – від 0% до 50%, мальтоза – від 19% до 85%. Патока містить 78-82% сухих речовин. Сухі речовини патоки складаються із продуктів різного ступеня гідролізу крохмалю: декстринів, мальтози, глюкози (калоризатор). Розрахунковий вміст сухих речовин – 78%.

Патока – Це прямий продукт виробництва цукру. Виходить у момент переробки цукрових буряків або очерету. Якщо бути точнішим, то патока є концентрованим сиропом, який залишається після вилучення солодких кристалів.