Які плоди дуба?

За харчовими перевагами жолуді можна назвати аналогом каштанів. Вони мають на організм однаково корисний ефект, і представляють одне сімейство – Букові. Та й у готових стравах дубові горішки та каштани мають схожу структуру та смакові якості.

Жолуд (лат. glans) – сухий однонасінний синкарпний нижній плід з жорстким шкірястим оплоднем, частково або повністю укладений у плюсці.

Quércus) – рід дерев та чагарників сімейства Букові (Fagaceae). Quercus robur L. Рід поєднує близько 600 видів. Дуб добре впізнається завдяки його плодам, жолудів, що є по суті горіхами.

Плоди дуба мають бактерицидні та обволікаючі властивості, вони благотворно впливають на травну систему, тому їх варто включати в раціон при хронічних колітах і розладі шлунка. У народній медицині за допомогою плодів дуба лікують астму, кашель, панкреатит, виразки, грижу та інші захворювання.