Які бактерії містяться в ряжанці?

В складі – кисломолочні бактерії, болгарська паличка та термофільний стрептокок.. Ряжанку ж готують із топленого молока, в ній є не тільки стрептококи, а й інші молочнокислі бактерії, а також болгарська паличка. За кольором готовий продукт виходить ніжного кремового кольору.

У сучасному виробництві ряженку готують з топленого молока з додаванням ацидофільних бактерій.

Ряжанка набагато корисніше молока і кефіру, якщо її приготували за правильною рецептурою з топленого молока Дослідники підтвердили вміст у ній великої кількості корисних бактерій. У багатьох випадках, зазначили російські вчені, ряженка є гарною альтернативою іншим молочнокислим продуктам.

Покращує травлення Вона містить велику кількість пробіотиків – «хороших» бактерій, які формують правильну мікрофлору кишечника і за рахунок цього сприятливо впливають на роботу травної системи в цілому. Зокрема, ряженка містить бактерії, які допомагають розщеплювати їжу та покращують її засвоювання.