Ідеальним для пророщування в домашніх умовах вважається насіння соняшнику, кунжуту, пшениці, жита, ячменю, амаранту, льону, гірчиці, нуту та машу.. У всіх рослин є своя швидкість дозрівання, наприклад, жито, пшениця і овес – проростають найшвидше і досить невибагливі.
Яке насіння можна пророщувати Зернобобові/бобові: люцерна, конюшина, пажитник, сочевиця, горох, нут, маш та соєві боби. Злакові: овес, пшениця, кукурудза, рис, ячмінь та жито; Круп'яні: кіноа, амарант та гречка.
НАЙКОРИСНІШІ ПРОРОСТКИ
- Проростки чиа
- Проростки кіноа
- Проростки кунжуту
- Проростки льону
- Проростки сочевиці
- Проростки маша
- Проростки гречки
- Проростки люцерни
Для пророщування можна, можливо взяти майже будь-яке насіння: броколі, овес, ячмінь, кінзу, гірчицю, крес-салат, пшеницю, редис, сочевицю — список можна, можливо продовжувати нескінченно. Залежно від ваших смакових уподобань. Єдине, не можна пророщувати квасоля – в ній є отруйні речовини.