Яке джерело білка містить усі незамінні амінокислоти?

Головною відмінністю незамінних амінокислот є те, що вони не можуть генеруватися в тілі людини, тому повинні надходити до неї у вигляді продуктів харчування. Найкращими джерелами цих речовин є білкові продукти тваринного походження, такі як м'ясо та яйця.04-Sept-2020

Зміст незамінних амінокислот в їжі Лейцин міститься у м'ясі, рибі, бурому рисі, сочевиці, горіхах, більшості насіння. Лізін міститься у рибі, м'ясі, молочних продуктах, пшениці, горіхах. Метіонін міститься у молоці, м'ясі, рибі, яйцях, бобах, квасолі, сочевиці та сої.

Незамінними для дорослої здорової людини є 8 амінокислот: валін, ізолейцин, лейцин, лізин, метіонін, треонін, триптофан і фенілаланін; також часто до незамінним відносять гістидин; (F V T W M L I K H). Для дітей також незамінним є аргінін.

До незамінним амінокислот відноситься вісім основних сполук: Лейцин і Ізолейцин, Валін, Лізін, Метіонін, Триптофан, Треонін і Фенілаланін. Нерідко до них додають умовно замінні тирозин і цистеїн, всі 10 сполук забезпечують виконання найважливіших функцій в організмі.