Як жир впливає організм?

Жири та жироподібні речовини входять до складу клітин органів та тканин. З харчовим жиром організм отримує жиророзчинні вітаміни А, Д, Е, К, незамінні жирні кислоти, фосфатиди, холестерин, холін. Велике значення мають і кулінарні властивості жиру: жири покращують смак їжі та викликають почуття ситості.Dec 23, 2020

Жири виступають надпровідними шляхами через усі нервові волокна в нашому організмі. Жири забезпечують ізоляцію волокон для полегшення проходження нервових імпульсів, що надходять з мозку. Жир забезпечує транспортування поживних речовин у організмі.

Відбувається порушення травних процесів (жовч не встигає емульгувати весь вступник жир), погіршення засвоєння білка та деяких макроелементів, підвищення потреби у вітамінах, порушення жирового обміну.

Жири – необхідний компонент харчування, який виконує безліч функцій: дає нам енергію, стимулює мозкову діяльність, служить будівельним матеріалом для клітин та тканин, бере участь у засвоєнні вітамінів A, D, E, K, допомагає регулювати обмін речовин. Тому є жири можна і навіть потрібно.