Як збити яйця?

Починаємо збивати повільно, поступово збиваючи до піків. Потім поступово додаємо цукор (по 1-2 ч. л.), а ще краще – цукрову пудру, тому що вона краще розчиняється і швидше виходить потрібний стан білків: щільна, стійка, блискуча маса, яку можна використовувати для випікання або прикраси випічки.

Тому для досягнення оптимального результату потрібно використовувати білки. кімнатної температури. Їхня консистенція м'яка. При збиванні легко насичується киснем, отже, стає більш пишною. І ще один плюс – теплі збиті білки чітко тримають форму та не розпливаються при випіканні.

Недостатня свіжість яєць Якщо яйця давні, підсохлі, якісно збити білки не вийде. Щоб завжди отримувати стійку білкову піну, перевіряйте яйця перед використанням на свіжість. Для цього покладіть їх у миску із холодною водою. Якщо яйця відразу ляжуть на дно, вони свіжі, а коли випливуть — свіжість сумнівна.