Як засушити барабульку?

Промийте тушку під проточною водою та покладіть у алюмінієву або пластикову миску. Пересипте шари риби сіллю великого помелу та добре перемішайте. Залишіть на добу в холодильнику. Через добу промийте або обтрусіть рибу від солі.

Потрошити і чистити барабульку не обов'язково. Усередині неї ні жовчі, тому після приготування не з'явиться гіркуватого присмаку. Якщо султанка досягає розміру більше 15 см, потрібно видалити голову та плавці. Це допоможе зробити смак страви більш насиченою.

У її м'якоті міститься велика кількість висококалорійного білка, що легко засвоюється. Також високо в ній кількість магнію, фосфору та вітамінів групи В. У 100 г барабульки присутній 0,8 г жиру та 5 г білка. Фахівці говорять про високі поживні властивості барабульки.