Як за старих часів називали пельмені?

Спочатку воно звучало як «пель-нянь», Що перекладається як "хлібне вухо" або "вухо з тіста". Швидше за все «Сибірським трактом», разом із засланцями та козаками пельнянь потрапили до російських поселенців Сибіру і вже там перетворилися на звичні нашому юшку «пельмені».

Уральські пельмені На Уралі ця страва називали пельняни, від перм'яцького «пель» – вухо та «нянь» – тісто (вухо з тіста). Також росіяни називали їхні перм'яни (тобто перм'ятська їжа).

Аналоги пельменів і схожі страви У Китаї, Японії та Кореї це — цзяоцзи (гьодза), баоцзи, вонтони, манду та шумаї (відоме слово дим сам, яким на Заході часто називають китайські пельмені, насправді означає південнокитайські закуски взагалі).

Курзе – дагестанські пельмені. Їх готують з м'ясом та овочами, як і звичайні пельмені. Кавказькі господині часто змішують різні види м'яса: використовують баранячий, яловичий або курячий фарш, до якого додають сіль, перець і трохи молока.