Спосіб 1
- Відріжте голову разом із грудними плавцями.
- Розріжте ножем або кухонними ножицями черевце. Випатрайте рибу. …
- Зробіть надріз уздовж спинки: від голови до хвоста. …
- Обережно зніміть шкіру, починаючи з голови. …
- Пальцями проведіть уздовж хребта, намагаючись відокремити його. …
- Видаліть дрібні, що залишилися. кістки пінцетом.
06-Mar-2017
Кістки у рибі розм'якшуються під впливом лимонної кислоти, для цих цілей використовують також молочну та оцтову кислоти, — розвінчує популярний нині міф про небезпечну хімічну обробку оселедця Світлана Каліннікова.
Біля хвоста відокремте м'ясо від хребта. Акуратно потягуйте верхнє філе, а хребет, разом із нижнім філе, притисніть іншу руку до дошки. Помістити друге філе хребтом вгору і тепер відокремити, акуратно потягуючи, хребет від філе, а саме філе без хребта притиснути рукою до дошки. Ретельно вибрати решту кістки.