Як вийняти кістки з оселедця?

Спосіб 1

  1. Відріжте голову разом із грудними плавцями.
  2. Розріжте ножем або кухонними ножицями черевце. Випатрайте рибу. …
  3. Зробіть надріз уздовж спинки: від голови до хвоста. …
  4. Обережно зніміть шкіру, починаючи з голови. …
  5. Пальцями проведіть уздовж хребта, намагаючись відокремити його. …
  6. Видаліть дрібні, що залишилися. кістки пінцетом.

06-Mar-2017

Кістки у рибі розм'якшуються під впливом лимонної кислоти, для цих цілей використовують також молочну та оцтову кислоти, — розвінчує популярний нині міф про небезпечну хімічну обробку оселедця Світлана Каліннікова.

Біля хвоста відокремте м'ясо від хребта. Акуратно потягуйте верхнє філе, а хребет, разом із нижнім філе, притисніть іншу руку до дошки. Помістити друге філе хребтом вгору і тепер відокремити, акуратно потягуючи, хребет від філе, а саме філе без хребта притиснути рукою до дошки. Ретельно вибрати решту кістки.