Для збільшення вироблення колагену варто вживати їжу, багату на цей елемент.
- Риба та морепродукти. Особливу увагу слід звернути на червону рибу: кета, лосось, сьомга, горбуша, форель. …
- М'ясо індички. Індичка – найбагатше колагеном м'ясо. …
- Желатин.
20-Feb-2020
Синтез колагену Колаген створюють фібробласти – спеціальні клітини шкіри, розташовані в дермі. Фібробласти також виробляють інші структурні протеїни шкіри, такі як еластин (протеїн, який дає шкірі її здатність відновлювати форму) та глікозаміноглікану (ГАГ).
За вироблення колагену в організмі відповідають спеціальні клітини – фібробласти, від яких залежить швидкість загоєння ран. Вони ж руйнують відпрацьований колаген після 4-5 тижнів після вироблення – приблизно стільки триває цикл життя цього білка.