Як вибрати дріжджі для цукрової браги?

Винні та пивні дріжджі, як уже зрозуміло з назви, підходять для вина та пива, а не для виготовлення міцних напоїв. Спиртові дріжджі – найкращий варіант для приготування браги. При їх використанні максимально переробляються цукри, що дає відмінну міцність сусла та більший вихід якісного самогону.Oct 15, 2018

Для зброджування цукрових браг відмінно підходять шведські дріжджі. Їх цінують за високу якість брагидріжджі виділяють мінімум побічних продуктів, крім того, до їх складу включена протипінна добавка.

Зменшений термін бродіння. Середній термін повного зброджування браги хлібопекарськими, пивними та винними дріжджами становить від 7 до 60 днів і більше (на практиці лише хлібопекарські можуть забезпечити тижневий термін цукрового зброджування браги, зернові та фруктові браги бродять зазвичай довше).

Використання спиртових дріжджів дає можливість приготувати брагу з високим вмістом спирту буквально за кілька днів, хлібопекарські ж дріжджі дадуть результат приготування браги лише через 1-2 тижні. Спиртові сушені дріжджі на відміну від звичайних дріжджів дозволяють отримати якісніший спирт.