Як вибрати баранину на ринку?

-У хорошій баранини завжди крупнозерниста консистенція м'яса; -Кістки баранини повинні бути білими (це ознака молода баранини, у ягнят кістки відрізняються трохи рожевим відтінком); -жиру на гарній баранині має бути мінімальна кількість (на самому м'ясі повинні добре проглядатися прожилки); May 30, 2020

Для того, щоб перевірити, чи не є м'ясо вже зовсім несвіжим, достатньо лише натиснути на м'ясо пальцем. Якщо після цієї маніпуляції палець липкий, таке м'ясо брати не варто, воно несвіже.

Всі зуби, очі та копита мають бути цілими. Більшість рогів також повинна бути цілою, вуха не повинні бути пошкоджені або відрізані. Якщо баран кульгає, у нього відсутнє одне або обидва очі, вуха, хвіст, якщо він має погані зуби або частина з них випала – така тварина не підходить для обряду.

Так, найбільш ласим і соковитим вважається м'ясо чотиримісячних ягнят. Такі шматочки мають найніжнішу текстуру, тонкий аромат та неповторний смак. На жаль, таке м'ясо не завжди потрапляє у продаж, тому при виборі баранини потрібно звернути увагу, щоб тварині було не більше півтора року.