Як варити брокколі, щоб вона була зеленою?

Покладіть броколі у киплячу підсолену воду, зменшіть вогонь і варіть до готовності. Готові суцвіття відразу дістаньте з окропу і опустіть у крижану воду на 1 хвилину, щоб вони зберегли яскравий колір.

Час приготування залежить від того, яку капусту ви хочете отримати: хрумка броколі — 1,5–2 хвилини варіння; злегка хрумка броколі — 3–4 хвилини; м'яка броколі — 6–8 хвилин.

Якщо потрібно зварити свіжу броколі для приготування пюре грудній дитині, додайте 2-3 хвилини, поки овоч не стане оливкового кольору.Як довго варити брокколі до готовності:

  1. у пароварці – 10 хвилин;
  2. у мультиварці – 5 хвилин;
  3. у каструлі – 5 хвилин;
  4. у мікрохвильовій печі – 3 хвилини.

21 грудня 2021