Як швидко прибрати терпкість хурми?

Покласти хурму в один пакет разом з яблуками або помідорами, а ще краще з перестиглими бананами.. Через 2-3 дні хурма повністю дозріє.

В'яжучий смак хурми можна усунути, якщо покласти фрукт на кілька годин у гарячу воду. Є й інший варіант вирішення проблеми, пояснює фахівець інспекції з якості (МосДІК) Ніна Зайцева. Ще можна укласти хурму у банку, щільно закрити кришкою та залишити при кімнатній температурі приблизно на день.

Помістіть хурму у темний пакет разом з яблуком та бананом. Яблука та банани виділяють газ етилен, який прискорює процес дозрівання. Тримайте плоди за кімнатної температури. Загорніть пакет, та хурма дозріє за три чи чотири дні.

Можна покласти її в один целофановий пакет із яблуками або помідорами. Ці плоди виділяють газ етилен, який допоможе хурме швидше дозріти. Протягом 10 години потримайте хурму у теплій (30-40 градусів) воді – таніни, а отже, і в'яжучий смак підуть.