Вирішальний фактор у питанні швидкого та легкого відділення шкаралупи від білка – температура. Щоб яйця добре чистилися, вони мають добре охолонути. Тримайте зварені яйця протягом 15 хвилин у холодній воді, а краще залиште їх у холодильнику на ніч.
Що ще можна зробитищоб швидше почистити яйце
- Акуратно вдарити по яйцю, щоб тріснула шкаралупа, а потім опустити в крижану воду.
- Покласти готовий продукт у закриту ємність із холодною водою та сильно потрясти.
- Перед варінням проколоти яйце шилом або голкою з більш тупого боку. …
- Варити на пару.
Як легко почистити яйця від шкаралупи Не поспішайте і як слід охолодіть яйце перш ніж чистити. Потримайте в крижаній воді 10 -15 хвилин, і тоді воно почиститься ідеально. До того, як заливати яйце холодною водою, його можна трохи розколоти, щоб рідина потрапила під шкаралупу. Тоді чистити буде легше.