Як роблять вино мадера?

Гребені та кісточки відокремлюють, а сік із шкіркою ферментують. Ферментація, залежно від стилю вина, може бути повною або частковою. У другому випадку бродіння триває від кількох днів до 2-3 тижнів, після чого його зупиняють, додаючи в сусло 96% винний спирт, сертифікований Інститутом вина Мадейри.

Портвейни роблять тільки в Португалії біля міста Порту в долині річки Дору, хереси на півдні Іспанії в Андалусії, мадери у Португалії на острові Мадейра. По-друге, портвейни, хереси, мадери створені за участю виноградного спирту. Додають його в певний момент.

Мадера (в оригіналі мадейра: порт. vinho da Madeira — «вино Мадейри») — кріплене вино, яке спочатку виготовлялося на лісистому острові Мадейра (Порт. madeira – Ліс, деревина). Вина цього можуть бути як сухими, і десертними.