Як роблять столовий оцет?

Столовий оцет є 3-15%-й водний розчин харчової оцтової кислоти. Синтетичний оцет готується розведенням водою оцтової есенції, що містить близько 80% оцтової кислоти..

У промисловості оцтову кислоту одержують шляхом карбонілювання метанолу. У харчовій індустрії її отримують шляхом оцтовокислого бродіння етанолу, яке є процес спиртового бродіння. Оцтова кислота також Виготовляється шляхом перегонки деревини.

Щоб отримати столовий оцет з 70%-ної оцтової кислоти, потрібно дотриматися наступних пропорцій: 9%-ний оцет – 1 ложка кислоти на 7 ложок води; 6%-ний оцет – 1 ложка кислоти на 11 ложок води; 3%-ний оцет – 1 ложка кислоти на 20 ложок води.

Натуральний оцет не вимагає барвників та ароматизаторів; Оцтова есенція (концентрація 70%-80%) не виробляється з харчової сировини; Як правило, оцет з харчової сировини не може коштувати дешево, адже його собівартість у 8-10 разів вища синтетичний аналог.