Як роблять м'ясо із сої?

Соєве м'ясо виробляється з борошна. знежирене борошно з бобів сої, яке варять спеціальним чином, потім сушать і подрібнюють. Наприкінці виходять шматочки, які при готуванні дуже нагадують звичайне м'ясо.

Соєве м'ясо виробляється методом екструзійного варіння тіста з знежиреного соєвого борошна або соєвого шроту (т.з. білої пелюстки – white flakes) та води. Отримана маса, губкуватої консистенції, подрібнюється і потім сушиться.

Відмінність соєвого м'яса від звичайного Соєве м'ясо багате білком: як правило, його вміст досягає 50-60% від усієї маси продукту, і це вдвічі більше, ніж у курячій грудці. Жиров у соєвому м'ясі лише 3-4% — для порівняння, у тій же курячій грудці їх буде втричі більше.

Сою додають у м'ясні напівфабрикати. І не тільки тому, що вона коштує дешевше м'яса. Соя володіє ще одним цінним для виробника якістю – вона утримує вологу. Тобто чим більше сої у продукті, тим більше води він містить.