Як правильно зберігати солону ікру щуки: корисні поради

Солена ікра щуки – це смачна та корисна страва, яку можна подати на стіл у будь-яку пору року. Багата амінокислотами, омега-3 жирними кислотами та вітамінами, вона є не лише делікатесом, а й продуктом, корисним для здоров'я.

Якщо ви хочете навчитися готувати власну солону ікру щуки, вам знадобиться кілька простих кроків. По-перше, необхідно правильно відібрати щуку. Вибирайте рибу свіжу і з добрими підступами. По-друге, необхідно правильно підготувати рибу перед солінням.

Далі вам знадобиться сольовий розчин. Для приготування солоного розчину можна використовувати звичайну сіль кухонну, але найкраще підійде спеціальна сіль для соління риби. Не забудьте додати спеції, такі як лавровий лист, горошина перцю і запашний перець, щоб надати насичений ікрі смак.

Як зберегти солону ікру щуки
Ви вибралися на рибалку і впіймали щуку з ікрою? Вітаємо! Тепер саме час навчитися зберегти цю цінну делікатесну рибну продукцію.
Спосіб 1: Солення ікри в розсолі.
  1. Видавіть ікру із щуки в чистий посуд.
  2. Очистіть ікру від плівок та перегородок.
  3. Підготуйте розсіл: 1 літр води + 100 г солі.
  4. Помістіть ікру у розсіл на 20-30 хвилин.
  5. Перекиньте ікру у скляні банки, перекривши їх герметично.
Спосіб 2: Солення ікри у сухому варіанті.
  1. Видавіть ікру із щуки в чистий посуд.
  2. Очистіть ікру від плівок та перегородок.
  3. Посоліть ікру у співвідношенні 1:1 (на 100 г ікри – 100 г солі).
  4. Перекладіть ікру в скляні банки і зверху покрийте сухою сіллю.
  5. Закрийте банки герметичною кришкою.
Спосіб 3: Заморожування ікри.
  1. Видавіть ікру із щуки в чистий посуд.
  2. Очистіть ікру від плівок та перегородок.
  3. Розкладіть ікру порціями у пакети для заморожування.
  4. Покладіть пакети в морозильну камеру.
От і все! Тепер ви знаєте кілька способів зберегти солону ікру щуки. Виберіть той, який вам більше підходить, і насолоджуйтесь неповторним смаком цього делікатесу в будь-яку пору року.

Скільки зберігається солона ікра в домашніх умовах?

У пластиковій тарі з герметично закритою кришкою ікру можна, можливо зберігати трохи більше трьох тижнів. Ікра, куплена на вагу, може зберігатися у домашніх умовах не більше тижня. У відкритій бляшанці ікру можна тримати 5-6 годин, оскільки при зіткненні з киснем вона швидше псується і втрачає смакові якості.

Скільки можна зберігати солону ікру в холодильнику?

9 місяців при -18 градусах (у морозилці); 2,5 місяці при -5 (спеціальний відділ у домашньому холодильнику); 10 діб за температури +4 (звичайний холодильник).

Як довго зберігати ікру щуки?

Правильно зберігати ікру риб за температури -2-4С. Якщо у Вас немає такої можливості, зберігайте ікру у холодильнику при t 0+5C не довше тижня. За консистенцією ікра щуки має бути не рідка, зерниста. Може мати слабкий рибний запах, який зникає після відкриття банки протягом 5 хвилин.

Як зберігати ікру у пластиковій тарі?

У пластикової тарі з герметично закритою кришкою ікру допускається зберігати трохи більше 3-х тижнів. Якщо ви купили развесную ікру, то в домашніх умовах вона зберігається трохи більше тижня. При покупці необхідно переконатись у свіжості такого продукту.