Велюр – це чудовий матеріал, який додає елегантності та розкоші будь-якому торту. Однак іноді стандартні відтінки велюру не відповідають вимогам декору торта або свята. У таких випадках фарбувати велюр стає необхідністю. Але як це правильно зробити? Нижче ми розглянемо кілька корисних порад та інструкцій з фарбування велюру для торта.
Першим кроком при фарбуванні велюру є вибір правильної фарби. Важливо вибрати барвник, який є безпечним для вживання в їжу і забезпечує яскравий і насичений колір. Як барвник можна використовувати харчові фарби, гель-фарби або пастельні пігменти. При виборі барвника потрібно враховувати колір велюру, щоб отримати бажаний відтінок.
Перш ніж наносити фарбник на велюр, необхідно приготувати поверхню. Важливо, щоб велюр був у чистому та сухому стані. Якщо на поверхні є пил або бруд, то фарба може рівномірно розподілитися або проникнути в тканину. Тому перед фарбуванням рекомендується очистити велюр щіткою або пилососом.
Назва кроку | Опис |
---|---|
Крок 1 | Виберіть велюр для торта |
Крок 2 | Підготуйте поверхню |
Крок 3 | Очистіть велюр від пилу |
Крок 4 | Використовуйте відповідні фарби |
Крок 5 | Нанесіть фарбу на велюр |
Крок 6 | Дайте фарбі висохнути |
Крок 7 | Перевірте колір |
Крок 8 | Повторіть необхідні шари фарби |
Крок 9 | Дайте велюру остаточно висохнути |
Крок 10 | Використовуйте велюр для торта |
Яким барвником фарбувати велюр?
Велюр фарбується тільки жиророзчинними барвниками. При використанні звичайних гелієвих водорозчинних барвників можна отримати велюр лише пастельних тонів. Яскраві відтінки звичайних гелієвих водорозчинних барвників у такому разі не підійдуть.
Як зробити кольоровий велюр?
Щоб зробити велюр кольоровим, потрібно використовувати харчові барвники. Вони можуть бути як жиророзчинними, так і гелевими на водній основі. Якщо Ви використовуєте останні, то тут у пріоритеті будуть світлі тони (жовтий, рожевий, блакитний, бірюзовий). Збережена копія
Чи можна покрити велюром кремовий торт?
Так, таким чином навіть високі мусові можна покривати велюром. Тріскатися торт може ще від нестабільної м'якої начинки, тоді шар крему, що вирівнює, повинен бути більше.
Чи можна наносити велюр на заморожений торт?
Рекомендації щодо застосування: На заморожений торт або десерт розпорошити за допомогою фарбопульта глазур «Фа велюрбіла, попередньо розтоплену до 30-400С (у мікрохвильовій печі або «водяній бані»), розуміючи, що чим вище температура складу, тим складніше йому застигати «крапелькою» на поверхні десерту.