Як правильно їсти мідії в раковині: секрети приготування та насолоди

Мідії – це смачна та поживна страва, яку часто можна зустріти в меню ресторанів та кафе. Однак не всі знають, як правильно їсти ці морські делікатеси. Смак і текстура мідій можуть бути незвичайними для непідготовленого гурмана, але з деякими простими порадами ви зможете насолодитися цим вишукуванням.

Першим кроком, щоб правильно насолодитися мідіями, є підготовка. Промийте мідії у прісній воді, щоб видалити зайву сіль та пісок з їхньої поверхні. Потім викиньте мідії з пробитої раковини та ті, що вже відкриті. Непробита раковина має бути закритою, а значить, мідія свіжа і придатна до вживання.

Коли ви вже відібрали свіжі мідії, настав час для їди. Рекомендується використовувати спеціальний інструмент для відкривання мідій – ніж міді. Вставте ніж у щілину між раковин, акуратно розгорніть ніж, щоб відкрити раковину. Слід пам'ятати, що більшість мідій мають одну раковину, яка слугує для захисту. Відокремте м'ясо мідії від раковини, використовуючи ніж чи вилку.

Як правильно їсти мідії в раковині
КрокОпис
1Встановіть раковину та підготуйте аксесуари
2Очистіть мідії від зовнішніх забруднень
3Перевірте мідії на свіжість
4Приготуйте соус або закуску для мідій
5Надішліть мідії в раковину і додайте воду
6Перешкодіть мідіям у раковині та чекайте на фільтрацію
7Підготуйте оздоблювальні інструменти
8Переконайтеся, що мідії готові до вживання
9Подавайте мідії зі своїми аксесуарами та насолоджуйтесь!

Його можна їсти окремо, що закушуючи суп, а можна на ложці занурювати його в бульйон. Щипцями потрібно притримувати морепродукт на тарілці, а за допомогою вилки є м'ясо з раковини. Якщо мідії без соусу, їх можна тримати руками. 5 серп. 2020 р.

Як їсти мідії в раковині в ресторані?

Якщо ви їсте в ресторані мідії, краще вибирайте вже очищені, щоб не було складнощів з тим, як їх є. Якщо ви їсте суп, і там мідії у раковинах, то витягуйте їх окремо один від одного, розкривайте, з'їдайте мідію та прибирайте залишки раковини. Зазвичай у таких ситуаціях подають щипчики та вилку.

Які є мідії з раковини?

0:18Рекомендований кліп · 60 сек.Як з етикету є мідії / Уроки етикету з Almette, вчимося …Початок кліпа, що рекомендуєтьсяКінець кліпа, що рекомендується

Що потрібно прибирати з мідій?

Пальцями акуратно відокремлюємо м'якоть від черепашки. Живу, що залишилася на панцирі, зрізаємо за допомогою маленького ножа. Потім чистимо тильну сторону мушлі ножем, промиваючи у воді. Таким чином видаляється слиз, бруд та водорості.

Яку частину мідій не можна їсти?

Мідії їдять, очищаючи від мушлі. Їстівними вважаються м'язи з мантією і начинки. Біссус (бічні нитки на зовнішній стороні) і жорсткий м'яз усередині їсти не можна. М'ясо мідії на смак солонувате з характерним морським ароматом.