Як позбавитися запаху баранини в супі?

Вимочити баранину у холодній воді. Попередньо додавши до неї столову ложку 70% оцту. Відстоювати продукт слід упродовж години, після чого м'ясо потрібно ретельно обполоснути. Вимочити в лимонному соку або вині протягом години.19 грудня 2019

Якщо баранина розрізана за правилами – запаху не буде. Специфічний запах дає лімфа, яка розташована біля суглобів (сіро-сизі бляшки). За словами фахівця, це стосується туші як дорослої, так і молодої тварини. М'ясо ягняти теж дасть запахякщо зачепити лімфу при обробці.

Іноді неприємний запах може з'явитися навіть на свіжому м'ясі, якщо тушу неправильно обробляли під час вибою. Коли барана постійно тримають у стійлі, він брудниться у власному гною – він змушений лягати в цей гній. Якщо частина м'яса при обробці зачіпає цю вовну, то запах прямо від вовни потрапляє на м'ясо.

Готовий бульйон

  1. Якщо бульйон вже готовий, то найкраще проварити його з морквою, цибулею та часником. Фото: Pixabay.
  2. Відмінно маскує запах запашний перець і куркума паприка.
  3. Зі свіжої зелені підійде кінза, петрушка, базилік або кріп, а якщо варити вже не можна, то додайте трохи баранячого жиру.

Jun 1, 2022