Як подрібнити пробку?

Все, що для цього потрібно, це сама пробка, мікрохвильова піч і 1-2 хвилини вільного часу. Беремо пробку від шампанського, поміщаємо її в мікрохвильову піч і включаємо її на максимумі всього на 1-2 хвилини в залежності від кількості пробок та їх розміру. Усього за кілька хвилин ми маємо пробки із практично ідеальними формами.

Волога тепла пробка стає податливою і легко ріжеться. Знаючі люди радять брати ніж із зубчастим лезом, але мені зручніше орудувати невеликим керамічним ножем. Наступний килимок з пробки вийшов набагато міцнішим, тому що рівно розрізаний пробка приклеюється до основи значно міцніше.

Як витягнути пробку з пляшки шампанського

  1. Струшуємо пляшку, щоб посунути її ближче до шийки.
  2. Тепер тонким ножем, просунутим у ємність, методично розрізаємо пробку на дрібніші частини. А потім просто витрусимо крихти через шийку.