Як називається тушковане м'ясо з картоплею?

У сучасній кухні словом «спекотне» часто називають страву, більше схожу на угорський гуляш – м'ясо, тушковане з картоплею, іншими овочами та спеціями після попередньої обсмажування або без неї. Воно подається з великою кількістю бульйону і без додаткового гарніру (часто в горщику).

Назву цієї страви різні жителі вимовляли по-різному, але, найімовірніше, жителі півдня Росії запозичили її у кулінарів Грузії, які іменували таку страву «соузі» чи «соуз».

Тушковане м'ясо (тушонка) – консервований м'ясний продукт, що отримується зі стерилізованого м'яса, приготованого у власному соку. Тушонка як продукт повністю готова до самостійного вживання, може входити до інших страв.

Соус – саме так на Кубані називають цю страву, схожу на печеню або густий картопляний суп з томатом та м'ясом.