Як називається склянка для змішування коктейлів?

Шейкер (від англійського shake – «трясти») – ємність, призначена для змішування інгредієнтів (найчастіше з різною щільністю).18-Feb-2017

У шейкері готують коктейлі із важкозмішуваних рідин різної щільності, таких, як фруктові соки, сиропи, лікери та інші алкогольні напої, вершки, кава, яйця, крім газованих напоїв. Лід, що міститься приблизно на три чверті від обсягу склянки шейкера, при струшуванні швидко охолоджує напій.

Шейкер Без нього неможливо уявити роботу бармена, адже це основний інструмент для приготування коктейлів методом струшування компонентів.

Друга назва – коктейльна чарка. Martini glass, англійською називається просто cocktail glass, тобто «келих для коктейлів», хоча варіації саме для мартіні можуть бути трохи витонченішими. Це посудина на високій тонкій ніжці з конусоподібною чашею.