Як їсти сушені чорниці?

Крім смачних компотів та киселів можна приготувати самостійно вітамінний коктейль із сушених ягід, банана та знежиреного молока. А найпростіше та очевидне рішення – додати чорниці в улюблену кашу, до кукурудзяних пластівців або мюслі. Можна використовувати сушені чорниці в рецептах домашніх кексів і тістечок..

Чорниці найкраще є у свіжому вигляді, хоча з ягід можна приготувати безліч смачних страв – пиріжки та кекси з чорницею, джем та варення, ароматний кисіль та морозиво. Листя чорниці заварюють як чай – це дуже корисно для краси та здоров'я.

Сушена чорниця – це смачний та корисний продукт, який застосовується при низці захворювань. Ягоди містять дубильні речовини, органічні кислоти, цукор, вітаміни та каротин. В складі сушеною продукції є також марганець та хром.

Чорниці у сирому вигляді потрібно вживати по 3 столові ложки на добу, у сухому вигляді – по одній столовій ложці в день. Добова норма споживання чорниці = 50 міліграм. Корисна норма вживання чорничного соку дорівнює 200-250 мілілітрів на добу.