Як їсти листовий салат?

Найчастіше в їжу вживаються свіжі листя. В основному латук використовують у різних овочевих салатах: він добре поєднується з усіма овочами та з іншими видами листових та качанних. салатів. При готуванні листя латука обдають окропом і рвуть руками – таким чином салаті зберігається більше корисних речовин.

Листовий салат вживають у їжу у свіжому вигляді, як правило, у складі різних салатів та бутербродів. Спочатку листя потрібно помити і обсушити, оскільки вода, що на них залишилася, погіршує смак і зовнішній вигляд.

У салатних листі містяться вітаміни груп С та В, калій, йод, кальцій, фосфор, фолієва кислота. Ця культура, по суті, – справжня рослинна клітковина, яка корисна для кишечника та травлення. Така зелень покращує перистальтику, а міститься в салатних листі лактуцин сприяє зниженню холестерину.