Як іменуються частини м'яса свині?

До свинині першого сорту відносяться: спинна частина (або її ще називають корейка), поперекова та лопаткова частини, грудинка та стегенце; до другого сорту – шийна частина, голяшка та кермо. 1. Вирізка – зараз вирізкою зазвичай називають пісне м'ясо без кісток.

Спинна частина (корейка та карбонад) Ніжне м'ясо з невеликою кількістю жиру. Корейка найчастіше зустрічається на кістки, тому її смажать стейками на грилі або запікають у фользі. Карбонад теж гарний для смаження, але його краще готувати акуратними медальйончиками, а не відбивними.

Яка частина туші свинини краще Перший сорт свинини – корейка, вирізка та окіст. Це найніжніші частини туші з найменшою кількістю жиру або пісні. Другий сорт свинини – шийка та лопатка. У цих частинах є достатня кількість жиру, завдяки якому страва вийде м'яка та соковита.