Як і з чим пити грапу?

Закуска має значення. Граппа чудово поєднується як із солоною їжею, так і з десертами та солодощами.. Можна спробувати поєднувати грапу з м'ясними теплими салатами, рибою, морепродуктами та стейком. Непогано гратиме букет і у поєднанні з чорним шоколадом, морозивом, тістечком, а також фруктами та ягодами.Apr 3, 2019

П'ють її невеликими ковтками. Келих наповнюють на три чверті. Роблять невеликий ковток і трохи затримують напій у роті, щоб відчути його аромати: ваніль, лісовий горіх, мигдаль, перець. Запам'ятайте: грапу не розбавляють іншими напоями!

Головне одне – грапу не п'ють (як горілку), а дегустують! Процес дегустації схожий на те, як правильно пити лімончелло, італійський лікер. Дегустація починається з того, що ви вдихаєте аромат грапипіднімаючи чарку до носа. Потім потрібно занапастити ковток, потримати в роті, видихнути.

Його зазвичай називають "тюльпаном". Такий келих потрібно наповнювати грапою не більше, ніж на три чверті (при цьому напій має бути слідом охолоджений). Граппа у такому посуді почувається «як удома» – келих тюльпан є ідеальною посудиною для виноградної горілки.