Як довго зберігаються крупи?

Скільки можна зберігати запаси? Експерти зазначають, що горох можна зберігати 24 місяці, гречку до 19 місяців, рис шліфований і перловку – 18 місяців, пшоняну крупу – 9 місяців, а вівсянку всього 4 місяці. При цьому квасоля, якщо вона хорошої якості, за правильних умов може зберігатися до двох років.

Білий рис – рекордсмен серед круп по часу зберігання. Він може не псуватися роками. Термін зберігання гречки та пшона – 9 місяців, манки – 10 місяців, вівсянки – 1 рік, гороху – 2 роки.

Тому варто розібратися, які ж максимальні термін зберігання різних круп:

  • гречана крупа (січка) – 18 місяців;
  • гречка ядриця – 20 місяців;
  • перлова крупа – 18 місяців;
  • шліфований рис – 18 місяців;
  • пропарений рис – 30 місяців;
  • пшоно – від 6до 9 місяців залежно від умов зберігання;
  • вівсяні пластівці – 4 місяці.

Apr 1, 2020

Зміст

  1. Не потрібно зберігати крупи на світлі (від ультрафіолету руйнуються деякі вітаміни та мікроелементи).
  2. Для зберігання краще використовувати герметичні ємності (наприклад, банки), але не тонкі поліетиленові пакети, які з легкістю прогризаються шкідниками.