Скільки можна зберігати запаси? Експерти зазначають, що горох можна зберігати 24 місяці, гречку до 19 місяців, рис шліфований і перловку – 18 місяців, пшоняну крупу – 9 місяців, а вівсянку всього 4 місяці. При цьому квасоля, якщо вона хорошої якості, за правильних умов може зберігатися до двох років.
Білий рис – рекордсмен серед круп по часу зберігання. Він може не псуватися роками. Термін зберігання гречки та пшона – 9 місяців, манки – 10 місяців, вівсянки – 1 рік, гороху – 2 роки.
Тому варто розібратися, які ж максимальні термін зберігання різних круп:
- гречана крупа (січка) – 18 місяців;
- гречка ядриця – 20 місяців;
- перлова крупа – 18 місяців;
- шліфований рис – 18 місяців;
- пропарений рис – 30 місяців;
- пшоно – від 6до 9 місяців залежно від умов зберігання;
- вівсяні пластівці – 4 місяці.
Apr 1, 2020
Зміст
- Не потрібно зберігати крупи на світлі (від ультрафіолету руйнуються деякі вітаміни та мікроелементи).
- Для зберігання краще використовувати герметичні ємності (наприклад, банки), але не тонкі поліетиленові пакети, які з легкістю прогризаються шкідниками.