Як додавати лемонграс у чай?

нарізати стебла рослину лемонграс тонкими кільцями до 5 мм (або взяти чайну ложку сушеного листя) і покласти їх у чайник для заварювання; залити водою 80-90 градусів; наполягати протягом 5-15 хвилин. Пити напій слід гарячим або охолодженим.

Її використовують цілком, дрібно ріжуть чи розтирають у пасту. Сушені стебла перед вживанням розмочують. Лимонна трава особливо популярна на кухні Південно-Східної Азії, особливо тайської та в'єтнамської. Там її додають у каррі, супи, рибу, м'ясо та морепродукти, а також у різні напої, наприклад, чай.

ЛемонграсКрім насичення організму корисними мікроелементами та комплексом вітамінів, виводить токсини, сприяє омолодженню організму. Регулярне споживання лемонграсу покращує пам'ять, допомагає уникнути симптомів перевтоми, подолати безсоння.

Сушеним лемонграсом заправляють каррі та інші страви з рису та бобів, а також соуси, супи, рибу, курку, тушковане м'ясо. В Африці із цієї трави готують чай. В індійській, тайській, в'єтнамській кухні лемонграс вважається універсальною приправою та використовується в різних поєднаннях.