У якому році вигадали чебурек?

Чебурек (кримськотат. çiberek: çiy — сирий [належить до начинки], börek — пиріжок) — спочатку страва кримськотатарської кухні, також входить до кухні маріупольських греків (за назвою чир-чир) та північнокавказьких народів.

Історики вважають, що «коріння» чебурека йдуть глибоко у давнину Середньої Азії. Взагалі прийнято вважати, що чебуреки – це страва, яка прийшла до нас із узбецької кухні. Але варто врахувати, що традиційний рецепт передбачав використання тіста в комплексі з овочами, а не м'ясною начинкою.

Коштували чебуреки в те час, якщо пам'ять не змінює, 12 копійок за штуку, і три – а в добрі дні і чотири – з'їдених чебурека надовго насичували молодий голодний організм.