У якому м'ясі найбільше гемоглобіну?

1. На першому місці, звичайно, субпродукти тваринного походження – печінка, нирки, селезінка . Кількості гемового заліза, яке засвоюється більш ефективно, ніж мікроелемент із продуктів рослинного походження, у них достатньо. Свиняча печінка найкраща, як лідер за вмістом заліза.Nov 26, 2021

Абсолютний чемпіон серед м'ясних продуктів, які позитивно впливають на показник гемоглобіну, – яловичина, що набагато перевершує в цьому плані свинину, телятину. Відсоток засвоєння заліза із яловичини – 22%. 100 г яловичини містить 2.2 мг заліза.

Рекорд за вмістом заліза був поставлений несподіваною стравою – фісташками. У 100 г смачного продукту міститься близько 60 мг цієї цінної речовини. Не дивно, що регулярне вживання фісташок показано людям, які намагаються привести до норми знижений. гемоглобін.

Яловичина, кролик, телятина, печінка, мова – ці продукти повинні стати регулярними на вашому столі як під час дієти, що підвищує гемоглобін, так і щоденне меню. У свинячій печінці міститься близько 20 міліграмів заліза на 100 грамів продукту, у яловичій мові – 5 міліграмів на 100 грамів.