У чому шкода чаю?

Через підвищену концентрацію кофеїну чай може провокувати головний біль та розлад нервової системи. Міцні чаї можуть викликати прискорене серцебиття та рядне виділення шлункового соку. Тому міцний напій не варто пити людям з гіпертонічною хворобою та атеросклерозом.Nov 27, 2019

Окрім зайвої рідини та токсинів при частому вживанні і зелений, і чорний чай вимивають з організму корисні мікроелементи – магній, кальцій та залізо. Залізодефіцитна анемія призводить до погіршення стану шкіри та волосся, а винен у цьому кофеїн.

чорний чай може підвищувати внутрішньоочний тиск; не запивайте таблетки, що особливо містять кофеїн, чаєм – дубильні речовини в надлишку, що містяться в чорному чаї як знижують їх ефективність, а й можуть завдати шкоди; міцно заварений чорний чай допоможе призвести до потемніння зубної емалі.

— Не пийте надто гарячий напій, він дратує горло, стравохід та слизову оболонку шлунка. Також він може впливати на якість зубної емалі. – Міцний чай потрібно пити з обережністю, особливо людям з гастритом та проблемами ШКТ.