У чому різниця напівсухого та напівсолодкого вина?

Головна відмінність напівсухого від напівсолодкого вина полягає в концентрації цукру. Якщо перше вино містить 5-30 г цукру на літр, то для напівсолодкого цей показник становить 30-80 г на літр. Що ж до технології виготовлення, то вона практично ідентична в обох випадках.

Статистика досліджень підтверджує, що сухе вино корисніше солодкого і напівсолодкого. Так, вчені з університету Бостона спільно з римськими дослідниками дійшли висновку, що солодкі напої, у тому числі алкогольні, призводять до утворення каменів у нирках.

Головна різниця між ними – у рівні вмісту цукру. Чим раніше зупиняється процес бродіння, тим більше залишається цукру в вині. Відповідно, при зупинці процесу на ранній стадії виходить напівсолодке вино, ще пізніше – напівсухе вино. Якщо ж вино повністю перебродить, воно стає сухим.

У чому різниця між сухим і напівсолодким вином У напівсолодким вини міститься від 18 до 45 г цукру на літр. Тому воно відрізняється більшою калорійністю. Для напівсолодких напоїв вона буде більш трудомісткою. Звичайно, коли не йдеться про посередні вина, в які цукор додають вже в готовому вигляді.