Червоне м'ясо відрізняється від білого вмістом у ньому у більшій кількості білка – міоглобіну.. Саме він відповідає за характерний червоний колір м'яса. До червоного м'яса відносять яловичину, свинину, баранину, козлятину, конину, а також деякі частини птахів: наприклад, стегна та гомілки.Jan 19, 2021
У оптимальних конфігураціях ці незамінні амінокислоти містяться саме у м'ясі – білому та червоному. Але у Білому їх більше. Крім того, з м'яса курки та індички ми отримуємо легкозасвоюване гемове залізо, вітаміни групи В, а також фосфор, сірку, цинк, мідь та магній.
Крольчатина – абсолютний реконрдсмен за вмістом білка серед усіх видів м'ясаВона добре засвоюється організмом, не провокуючи здуття і дискомфорту в кишечнику, Крім того, вона низькокалорійна, абсолютно дієтична і в ній мало холестерину і багато поліненасичених жирних кислот Омега-3.
Характерний, червоний колір м'яса надає міоглобін – особливий білок, що міститься в м'язових тканинах.