У чому різниця бурбона та віскі?

Віскі – це міцний напій, який виготовляється з різних зернових культур за допомогою дистиляції. Бурбон – це сорт віскі, для виробництва якого використовується кукурудза. Відмінність віскі від бурбона полягає саме у використовуваній сировині.. За законом США бурбон має складатися з кукурудзи щонайменше на 51%.

Смак, колір та запах Звичайний бурбон простіше, смак його більш насичений і має солодкуватий відтінок. Витримка в нових бочках надає напою бурштинового або темно-золотистого відтінку. Колір у бурбона темніший і насичений, ніж у віскі. У відмінність від whisky, термін витримки на пляшках бурбона не вказується.

Бурбо́н – Вигляд віскі, що виробляється в США, переважно з кукурудзи (не менше 51%) і має золотистий колір і довгий смак. Головна відмінність бурбона від віскі полягає в тому, що основною сировиною для виробництва бурбона є кукурудза, а не ячмінь.

Але засновник компанії вважав, що така технологія наближає властивості кукурудзяного напою до традиційних скотчів. Свій продукт він зареєстрував як Tennessee whiskey. Назва цілком прижилася і тепер Jack Daniel's вже давно не називають бурбоном.