У чому полягає таурин?

В яких продуктах харчування зустрічається таурін У достатній кількості він міститься у: морській рибі, морепродуктах (креветках, кальмарах, мідіях); яйцях, молоці; червоному та білому м'ясі (крольчатині);

Таурін надає сприятливий вплив при набряках, проблемах із серцем, гіпертонії та гіпоглікемії. Зміцнює загальний імунітет, підвищуючи фагоцитарну та бактерицидну ефективність нейтрофілів. Корисний для профілактики хвороби Альцгеймера. Речовина також є гальмівним нейромедіатором у нервовій системі.

Захворювання очей, ретинопатія, зниження зору. Таурін необхідний сітківки очей, оскільки сприяє поліпшенню мікроциркуляції крові в судинах очей, що покращує зір. Таурін призначають при підвищеному зоровому навантаженні, після операцій на очах, а також у лікуванні катаракти.