У чому користь грибів глив?

За складом вітамінів гливи схожі з м'ясом – вони містять вітаміни групи B, а також С, Е, і D2. На 8% гриби складаються з мінеральних речовин – у тому числі сполуки заліза, йоду, кальцію, калію. При вживанні гливи знижується рівень холестерину в крові, нормалізується тиск.

Глива володіє антисклеротичним дією. Крім названих лікувальних властивостей було встановлено, що в ній містяться речовини, що перешкоджають утворенню ракових пухлин.

Щоб не перевантажувати шлунок, вешенка бажано їсти не кожен день, а 1-2 рази на тиждень. Гриби неодмінно піддають тепловій обробці – варять, тушкують або смажать протягом 15 хвилин. Висока температура частково руйнує клітковину (хітин), і продукт легше засвоюється.

Відрізнити гливи від неїстівних грибів нескладно – вона має зовсім нешкіристий на дотик капелюшок. Глива – гриб досить великий, капелюшок сірого або сірувато-коричневого кольору від 5 до 20 сантиметрів у діаметрі. Ніжка дуже щільна і через жорсткість у їжу не вживається.