Використовуйте зубровку у чистому вигляді з розрахунку 2-3 грами / 1 літр 40% основи.
Наполягають напій протягом 2 тижнів.Смак напою формують:
- кілька стеблинок сухої трави зубрівки;
- 2-3 штучки коріандру;
- 2-3 суцвіття липи;
- 2-3 штучки анісу.
Приготуйте цукровий сироп та покришіть зубровку. Сироп, траву та кору помістіть у ємність із самогоном. Закрийте кришкою та залиште на 14 днів у темному теплому місці.
Наполягає на траві Зубрівка запашна (Hierochloë odorata (L.) Wahlb.), яка, виростаючи в Біловезькій пущі, є їжею для зубрів, звідки й отримала назву. Може мати різні відтінки жовтого кольору – від світло-жовтого до янтарного.